AVRUPA TÜRKMENLERİNDEN İTC'YE TAM DESTEK

Hollanda Türkmenleri Birliği (HOLLANDA TÜRKMENLERİ), 30 Nisan 2014'te yapılacak Irak Parlamento seçimleri konusunda bir açıklama yaparak, seçimlerde 280 no'lu listede deiğer müttefik Türkmen partileriyle birlikte ‘Kerkük Cephesi' adıyla katılacak olan Ira

Dünya 28.04.2014 14:22:05 0
AVRUPA TÜRKMENLERİNDEN İTC

Hollanda Türkmenleri Birliği (HOLLANDA TÜRKMENLERİ), 30 Nisan 2014’te yapılacak Irak Parlamento seçimleri konusunda bir açıklama yaparak, seçimlerde 280 no’lu listede deiğer müttefik Türkmen partileriyle birlikte ‘Kerkük Cephesi’ adıyla katılacak olan Irak Türkmen Cephesi’ne (ITC) destek verecelerini açıkladılar.

 Hollanda Türkmenleri Birliği Başkanı Eşref Kerküklü’nün önderliğinde yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleriyle bu ay yapılan istişare sonucunda, Irak Türkmen Cephesi’ne (ITC) destek verme kararı aldıklarını açıkladı. Kerküklü, Hollanda Türkmenleri Birliği adına yaptığı açıklamada “Bizler Hollanda Türkmenleri olarak yaptığımız 3 ayrı istişare topantısı sonucunda seçimlerde ITC’ye destek verme kararı aldık ve seçimlerin adl geçip geçmeyeceği konusunda kaygılarımızı toplumumuz adına belirtiyoruz.” dedi konuşmasının devamında “Irak güvenlik bakımında son yıllarda çok büyük tehlikeler atlattı. Bu güvensiz ortamda seçime giden halkımızı, Hollanda Türkmenleri olarak bilinçlendirmek temel görevimizdir.” diyerek endişesini dile getirdi.

 Toplantı sonrasında konuşan Hollanda Türkmenleri Birliği Disiplin Kurulu üyesi, işadamı Ahmet Türkmen, “Barzani’nin desteklediği Türkmenlere dikkat edilmesi gerekmektedir. Biz, Türkmenler başkalarının bizim irademize aykırı olarak önümüze koydukları adaylara değil kendi adaylarımıza, yani ITC’nin adaylarına destek verme kararı aldık. Karanlık odakların listelerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca toplumumuza ‘mezhebçilik’ fitnesi sokulmak istenmektedir. Uyanık olmak Türkmenin görevidir.” dedi. Holland Türkmenleri Birliği Danışma Kurulu Başkanı, öğretmen Halil Otrakçı, bu seçimlerin bizim için önemli olduğunu ifade ederek “Seçimler konusunda sık sık toplantılar yapılması gereklidir. Seçimlerden sonra da toplantıları sürdürmek önemldir.” dedi .



ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA


20.2° / 9.7°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,03
  • EURO

    34,65% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2406,12% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,00